Thema-avond Late diagnose autisme!

02-06-2021

Thema-avond 'Late diagnose autisme' vindt plaats op 2 juni aanstaande!

Beste lezers,

Het onderwerp “Late diagnose autisme” vindt plaats op 2 juni 2021. Er was enige verwarring door het eerdere uitstel van ons aanbod; dit heeft met ziekte en een keer niet op de avondklok letten te maken.

Eerder kondigden we de nieuwe datum van 16 juni aan. Daarop kwamen reacties vanwege de lange uitsteltermijn. We hebben er alles aan gedaan om deze avond eerder aan te bieden, maar eerder dan 2 juni aanstaande lukt niet. Dit heeft te maken met beschikbaarheid van de sprekers maar ook van onze vaste locatie.

Het mooie bericht is dat we jullie en jullie elkaar dan mogelijk weer live kunnen ontmoeten! We zien jullie dan ook graag terug.

Excuses voor het ongemak.

Aanpassing:

Het thema wordt nu dus aangeboden op 2 juni.

Dit thema blijft:
 
“Late diagnose autisme”
 
Aan het woord komen twee sprekers die allebei hun autismediagnose laat in hun leven hebben gekregen. Zij vertellen, terugblikkend op hun leven, hoe het (eerder nog niet bekende) autisme een rol heeft gespeeld bij hun latere ontwikkeling. Ook delen zij met welke uitdagingen maar ook valkuilen zij in hun leven werden geconfronteerd. Tot slot komt aan de orde hoe het nu met ze gaat en hoe zij aankijken tegen de voor- en nadelen van een late diagnose autisme.
 
De avond kan, zeker ook voor ouders die nog aarzelen over een mogelijke autismediagnose bij hun kind of misschien zichzelf, veel gespreksstof leveren over mogelijke signalen die op (onderliggend) autisme kunnen wijzen.
 
Tammo Michel (66) kreeg zijn diagnose op 55-jarige leeftijd, en Annemiek Koster (73) die haar diagnose op 61-jarige leeftijd kreeg, gaan over deze onderwerpen samen in gesprek.

De vorm waarin we deze avond zullen aanbieden, is geheel afhankelijk van de dan geldende coronaregels. Maar we hebben goede hoop op een weer 'normale' avond!
We zijn nu in elk geval voorbereid op verschillende scenario's, mocht daar nog aanleiding voor zijn. 

Zie onze agenda voor de komende thema-avonden.