Autismecafe: Autisme en mantelzorg

Zorgen voor een ander is voor veel mensen vanzelfsprekend en vaak onzichtbaar voor de buitenwereld. Vroeg of laat krijgen veel van ons hiermee te maken omdat een familielid of naaste ziek wordt.
Vorig jaar zouden wij tijdens de week van de mantelzorg hier aandacht aan besteden parallel aan de landelijke aandacht hiervoor. Dit om mantelzorgers, die vaak onzichtbaar zijn, zichtbaar te maken door ze in de schijnwerpers te zetten.
Ook als naaste van een familielid met autisme krijg je vaak te maken met mantelzorg, zoals hulp bij het aanvragen van een pgb, respijtzorg, Mantelzorg-Vitaal, het bieden van een luisterend oor, iemand die meedenkt in uw zoektocht naar het vinden van oplossingen.

Misschien herkent u de volgende vragen:
"Ik ben zo moe, ik zou zo graag een uurtje voor mezelf willen,
school snapt mijn kind niet,
hoe ga ik daarmee om?
".

Zorg die erbij hoort, omdat het gaat om iemand om wie je veel geeft. Zorg door uzelf terwijl u zorgt voor uw partner of kind of zorg voor uzelf als mantelzorger!
Makkelijk? Nee zeker niet en daarom willen we hier in deze thema-avond aandacht aan besteden.
 
Graag nodigen we u dan ook uit voor onze uitgestelde thema-avond:

Autisme en mantelzorg

De avond zal verzorgd worden door Irma Kreuze en Ilja van Hasselt.
Hieronder stellen beide sprekers zich aan u voor:

Beide zijn we werkzaam bij de SWW.
Irma als cliënt ondersteuner en Ilja als mantelzorgondersteuner. Je hoort het al terug in de functieomschrijving. Irma bied ondersteuning aan de cliënt (de zorgvrager) en Ilja ondersteunt de mantelzorger van de cliënten (de zorgvragers). Wanneer er zorg/begeleiding nodig is rondom de cliënt kan het prettig zijn hier ondersteuning in te ontvangen. Voor zowel de cliënt als voor de mantelzorger. Er is daarom ook veel overlap in onze functies. We gaan u hier graag 17 november wat meer over vertellen. Graag tot dan!

Mocht u niet aanwezig kunnen zijn op deze avond, maar wilt u wel graag meer informatie over mantelzorgondersteuning (praktische en/of emotionele ondersteuning) dan kunt u op werkdagen bellen met Stichting Welzijnswerk Hoogeveen op telefoonnummer 0528-278855.

Meer informatie vindt u op de website https://www.swwh.nl/.

Met vriendelijke groet,

Medewerkers cliëntondersteuning SWW
Medewerkers mantelzorgondersteuning SWW
Medewerkers Mantelzorg-Vitaal SWW

Locatie: de Vredehorst, Zuidwoldigerweg 32, 7908 AD  Hoogeveen

Direct inschrijven voor: Autismecafe: Autisme en mantelzorg

Start: 06-04-2022
Tijd: 19:30
Locatie: de Vredehorst, Zuidwoldigerweg 32, 7908 AD Hoogeveen

Terug