Autisme en ouderen

Thema-avond Autisme en Ouderen - onder voorbehoud - verplaatst naar 15 september 2021

Vanwege de beperkingen rondom corona hebben wij toch besloten deze avond, die op 20 januari a.s. zou plaatsvinden, eerder te verplaatsen naar 24 maart. Door ziekte van een van de sprekers is deze opnieuw uitgesteld... nu naar 15 september. 

Hou voor de planning van de rest van het jaar, onze website en de sociale media in de gaten!

Op 15 september 2021 organiseren wij - onder voorbehoud - de Thema-avond Autisme en Ouderen. Deze avond wordt mogelijk nog online aangeboden via een livestream. 

Blijf deze website en sociale media volgen voor laatste nieuws hierover!

In de media hoor je het meest over autisme bij kinderen en jongeren. Iedereen weet dat autisme het hele leven bij je blijft. Waarom wordt er dan vaak niet aan autisme gedacht bij ouderen? We zullen op deze avond toelichten waarom men vroeger (zo’n 30 jaar geleden) nog niet aan autisme dacht bij bijzonder gedrag, en hoe dat nu gebeurt. Deze avond wordt gezamenlijk ingevuld door Janita ter Haar (autismecoach) en Tammo Michel (oudere met autisme).

Janita zal de diagnose autisme bespreken in historisch perspectief en welke ontwikkelingen later hebben plaatsgevonden.
Tammo zal vanuit zijn eigen ervaring vertellen wat zijn autisme, nu hij wat ouder is, voor hem en zijn omgeving betekent en hoe hij zijn eigen kwaliteiten en belemmeringen als oudere ervaart.

Aan het eind van de avond weet u hoe autisme kan worden ervaren als je ouder bent geworden. Dit met het doel dat u bij onbegrepen gedrag van een oudere eerder overweegt of dat autisme daaraan ten grondslag kan liggen, en hebt u handvatten om beter om te gaan met autisme op latere leeftijd.

Op onze websitepagina Wie zijn onze sprekers stellen beide sprekers zich verder aan u voor.

Aanmelding via het aanmeldformulier bij de agenda is noodzakelijk!

Direct inschrijven voor: Autisme en ouderen

Start: 15-09-2021
Tijd: 19:00
Vrije plaatsen: 99 startgarantie

Terug