Gedetailleerde informatie bij Autisme en onderwijs

Adres: 'De Vredehorst', Zuidwoldigerweg 32, 7908 AD in Hoogeveen

Datum: 15 september 2020

Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Voor de 2e thema-avond  “Autisme en Onderwijs” hebben we 3 mensen uitgenodigd die vooral vanuit hun passie werken voor en met mensen met onder andere autisme. Zij nemen u graag mee in de wereld van het onderwijs en alles wat daarbij komt kijken. 

Hieronder stellen zij zich alvast aan u voor:

Roselie Drost (schoolleider Speciaal Basis Onderwijs)

Hierbij wil ik mij graag even aan jullie voorstellen.
Ik ben Roselie Drost en ben sinds 2002 werkzaam in het speciaal (basis) onderwijs. Na gestart te zijn als leerkracht, heb ik diverse andere functies uitgevoerd. Sinds vier jaar ben ik op sbo de Carrousel en so de G.J. van der Ploegschool in Hoogeveen als schoolleider werkzaam.
Ik vind het een voorrecht om met leerlingen te mogen werken waarbij het leren, de ontwikkeling, niet vanzelf gaat. Iedere leerling vraagt om een specifiek eigen aanpak, waarbij het onderwijs voortdurend in ontwikkeling blijft. Kortom, een mooie uitdaging voor ons als team om het onderwijs zo in te richten dat het voor iedere leerling passend is (en blijft).

Ik zie u graag op dinsdagavond 15 september om meer over ons onderwijs te vertellen en hierover met u in gesprek te gaan. Graag tot dan!

 

Jildau Brandt (studentadviseur)

Mijn naam is Jildau Brandt. Ik werk als studentadviseur bij het Drenthe College in Meppel. Hier werk ik met jongeren tussen de 16 en 23 jaar die extra begeleiding en zorg nodig hebben om stappen te kunnen maken in hun ontwikkeling. Ik luister, regel, zoek verbinding met andere betrokkenen, met als doel om de jongere te ondersteunen en verder te helpen. Als school is ons doel om jongeren klaar te stomen voor de arbeidsmarkt en met een diploma van school te laten gaan. Soms is dit niet haalbaar en is een alternatief traject beter passend, zoals werk op maat, met ondersteuning vanuit de gemeente en diverse instanties.

Mijn drijfveer om dit werk met zoveel toewijding te kunnen doen is mijn broertje. Een prachtige 35-jarige vent met ASS die de groots mogelijke moeite heeft met het leven. Hij is van verschillende scholen gestuurd en bestempeld als ‘lastige puber’. Hij worstelt zich door het leven een en is vaak niet gezien. Mijn doel is om élke jongere te zien die bij mij aan tafel komt zitten, waarbij ik me richt op de mens tegenover me en niet het probleem.

Samen met Eddy Kuik bedienen we de jongeren van de VAVO.

 

Eddy Kuik (Speciaal Voortgezet Onderwijs)

Eddy Kuik is bijna 40 jaar werkzaam in het onderwijs. Op 3 maanden na heeft hij  ruim 39 jaar in het Voortgezet Speciaal Onderwijs gewerkt. De Ambelt, een Orthopedagogisch Centrum in Zwolle  was 25 jaar zijn werkplek als docent en 10 jaar als ambulant begeleider op verschillende reguliere scholen. Daarnaast werkt hij al jaren als intern begeleider op de Vavo van het Drenthe College in Meppel. Vanaf 2017 is hij werkzaam op VSO Trompmeesters als stage coördinator en doet hij nog terugplaatsings ambulante begeleiding.

Hij heeft een enorme passie voor leerlingen met internaliserende en externaliserende problematiek. Het coachen van leerlingen, ouders, verzorgers en docenten zit in zijn genen.  Hij verlegt regelmatig zijn grenzen.

En in zijn schaarse vrije tijd is hij docent bij de KNVB. Hij leidt trainers en docenten op.  En is ook nog docent omgaan met opvallend gedrag bij de KNVB en tot vorig jaar ook bij NOC-N

Wij zien u graag op dinsdagavond 15 september, zet het alvast in uw agenda!

 

 


Aanmelden VERPLICHT via  deze link!