Autisme en mantelzorg

Thema 'Autisme en mantelzorg'

DEZE AVOND GAAT HELAAS NIET DOOR

Ten gevolge van de nieuwe coronamaatregelen heeft onze locatie moeten besluiten haar deuren al om 18.00 uur te sluiten! Het spijt ons heel erg, maar dit is overmacht.

Op een later moment hoort u weer van ons.

Zie hier onder de beschrijving van het oorspronleijke plan voor deze avond.

Met vriendelijke groeten,
De werkgroep Autismecafé Hoogeveen.

----
Beste lezers,

Zorgen voor een ander is voor veel mensen vanzelfsprekend en vaak onzichtbaar voor de buitenwereld. Vroeg of laat krijgen veel van ons hiermee te maken omdat een familielid of naaste ziek wordt.
Tijdens de week van de mantelzorg zal rond 10 november hier landelijk aandacht aan worden besteed om mantelzorgers, die vaak onzichtbaar zijn, zichtbaar te maken door ze in de schijnwerpers te zetten.
Ook als naaste van een familielid met autisme krijg je vaak te maken met mantelzorg, zoals hulp bij het aanvragen van een pgb, respijtzorg, Mantelzorg-Vitaal, het bieden van een luisterend oor, iemand die meedenkt in uw zoektocht naar het vinden van oplossingen.

Misschien herkent u de volgende vragen: "Ik ben zo moe, ik zou zo graag een uurtje voor mezelf willen, school snapt mijn kind niet, hoe ga ik daarmee om?".
Zorg die erbij hoort, omdat het gaat om iemand om wie je veel geeft. Zorg door uzelf terwijl u zorgt voor uw partner of kind of zorg voor uzelf als mantelzorger!
Makkelijk? Nee zeker niet en daarom willen we hier in deze thema-avond aandacht aan besteden.
 
Graag nodigen we u dan ook uit voor onze thema-avond:

Autisme en mantelzorg

De avond zal verzorgd worden door Irma Kreuze en Germina Schroer.
Hieronder stellen beide sprekers zich aan u voor:

Wij zijn beiden werkzaam bij de SWW:
Irma als cliëntondersteuner en Germina als mantelzorgondersteuner. Je hoort het al terug in de functieomschrijving. Irma biedt ondersteuning aan de cliënt (zorgvrager) en Germina ondersteunt de mantelzorger van de cliënten (zorgvragers). Wanneer er zorg/begeleiding nodig is rondom de cliënt kan het prettig zijn hier ondersteuning in te ontvangen. Voor zowel de cliënt als voor de mantelzorger. Er is daarom ook veel overlap in deze functies. We gaan u hier graag 17 november wat meer over vertellen. Graag tot dan!

AANMELDEN:
U kunt zich aanmelden via deze website maar ook op de avond zelf aan de zaal. Wilt u in het laatste geval tijdig aanwezig zijn: de avond begint om 19.30 en de zaal is open vanaf 19.00 uur. Mocht u niet kunnen of liever niet komen, dan kan de presentatie gevolgd worden via een (eenmalige) livestream.

Direct inschrijven voor: Autisme en mantelzorg

Start: 17-11-2021
Tijd: 19:00
Vrije plaatsen: 80 startgarantie
Locatie: Vredehorst, Zuidwoldigerweg 32, 7908 AD Hoogeveen

Terug